Orang ramai menyesak melihat gelungan buih dalam air. Tetiba, mulut mereka terbuka lebar

Jika anda bertanya kepada sesiapa, mereka mungkin akan memberitahu anda bahawa mereka boleh menggunakan percutian. Kebanyakan orang tidak mempunyai kemewahan dalam kehidupan seharian dan terpaksa membuat kerja untuk membayar bil-bil. Itu tidak bermakna semua orang membenci pekerjaan mereka; Saya yakin bahawa banyak orang sebenarnya suka apa yang mereka lakukan untuk hidup. Tetapi, ada peluang yang baik bahawa mereka lebih suka melakukan sesuatu yang lain, seperti perjalanan dan mengalami perkara-perkara yang tidak pernah mereka lakukan sebelum ini.

Penting untuk berehat dari penggiling dan tekanan kehidupan seharian dan untuk keluar dan melihat apa yang ditawarkan oleh seluruh dunia. “Pecah” anda tidak perlu sebulan, seminggu, atau lebih dari satu hari – bahkan perjalanan sehari cepat ke tempat baru boleh membawa beberapa bantuan yang sangat diperlukan.

Tetapi, jika anda mempunyai masa untuk melancong, anda mungkin ingin mempertimbangkan perjalanan ke Great Bear Lodge di British Columbia, Kanada. Tempat bercuti yang indah terletak lima puluh batu dari Port Hardy berhampiran kawasan yang dipanggil Hutan Hujan Besar Bear. Ia dianggap sebagai salah satu tempat terbaik di dunia untuk melihat Brown Bears, juga dikenali sebagai Grizzly Bears.

Lokasi yang indah ini bukan sahaja indah dan indah tetapi lodge juga menjadi tuan rumah Great Bear Nature Tours, yang dinilai oleh National Geographic Adventure sebagai salah satu Syarikat Perjalanan Pengembaraan Terbaik di Bumi. Pengunjung, disertai dengan panduan pakar, hampir dijamin peluang untuk melihat Brown Bear di habitat semula jadi.

Sudah tentu, di lokasi ini, terdapat juga hidupan liar yang lain. Walau bagaimanapun, pada satu hari tertentu, pelawat, pemandu, dan pekerja rumah menyaksikan pengunjung haiwan yang sangat jarang ditemui. Para tetamu sedang tidur di katil ketika mereka bergegas ke dok yang menghadap ke air. Tetapi, tergesa-gesa bukan hanya untuk menikmati pemandangan indah yang menakjubkan – seseorang telah melihat cincin gelembung di bahagian atas air.

Ketika orang berkumpul untuk menonton, dua paus bungkuk memecahkan permukaan air, menyengat kabus dari lubang bulu mereka. Sebagai seorang yang menangkap keseluruhan perkara di video, kita dapat melihat bukan sahaja penglihatan yang mengagumkan tetapi kelihatan kagum pada wajah setiap orang. Saya akan mengakui bahawa apabila saya menonton video, saya menyedari bahawa saya mempunyai ungkapan yang sama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *